KRİSTAL KUVARS TAŞININ FAYDALARI ve TARİHÇESİ - alisveristan.com

 


Merhaba :) 

Bugün kristal kuvars taşının faydaları ve kuvars taşının taşı özellikleri nelerdir?

sorusunun cevabını bulacağız. Tabi ki kristal kuvars taşının tarihi konusunu da

paylaşacağım.

Kolyeyi satın almak isterseniz alisveristan.com sitesinden ulaşabilirsiniz. 

Ayrıca ametist, sitrin, havlit, lapis taşlarına ait kolyeler de mevcut. 

Hatta özellikle istediğiniz bir doğal taş çeşidi var ise info@alisveristan.com

mailine yazdığınızda sizinle iletişime geçilip, size teyit dahilinde gönderim de sağlanıyor :)


Kristal kuvars taşının özellikleri; 

Çevredeki vücudumuzdaki radyasyonu toplar. 
Bilgisayar, televizyon gibi radyasyon yayan ürünlerin yanına bu taş koyulduğunda radyasyonu çekerek bizi radyasyonun zararlarından kurtarır.
Güçlü negatif enerji blokajı,Negatif enerjiyi pozitif enerjiye çevirmek.
6. hissi sevgi ve şevkat duygularını güçlendirmek.  
Beyin fonksiyonlarını uyarmak.
Baş ağrılarını hafifletir. 
Gözler için faydalıdır. Görme gücünü arttırıcı etkileri vardır. 

NOT: Kristal kuvars taşını bir müddet kullandıktan sonra toprağa bir süre gömülmelidir çünkü topladığı zararlı enerjileri boşaltması gerekir.



Kristal kuvars taşının tarihçesi;

Kuvars, Avustralya Aborjin mitolojisinde mistik madde maban olarak tanımlanan en yaygın malzemedir. İrlanda'daki Newgrange veya Carrowmore gibi bir mezar bağlamında Avrupa'daki geçit mezarlıklarında düzenli olarak bulunur. İrlanda'nın kuvars kelimesi, 'sunstone' anlamına gelen grianchloch'tur. Kuvars, Prehistorik İrlanda'da ve diğer birçok ülkede taş aletler için de kullanılmıştır; hem damar kuvars hem de kaya kristali, tarih öncesi halkların litik teknolojisinin bir parçası olarak takılmıştı.

Roma doğa bilimci Pliny the Elder, kuvarsın uzun bir süre kalıcı olarak donmuş su buzu olduğuna inanıyordu. ("Kristal" kelimesi Yunanca κρύσταλλος, "buz" kelimesinden gelir.) Bu fikri, kuvarsın Alpler'deki buzulların yakınında bulunduğunu ancak volkanik dağlarda olmadığını ve büyük kuvars kristallerinin kürelere dönüştürüldüğünü söyleyerek destekledi. Bu fikir en azından 17. yüzyıla kadar devam etti. Ayrıca, kuvarsın ışığı bir spektruma bölme yeteneğini de biliyordu.

17. yüzyılda Nicolas Steno'nun kuvars çalışması modern kristalografinin yolunu açtı. Bir kuvars kristalinin boyutuna veya şekline bakılmaksızın, uzun prizma yüzlerinin her zaman mükemmel bir 60 ° açıyla birleştiğini keşfetti.

Kuvarsın piezoelektrik özellikleri Jacques ve Pierre Curie tarafından 1880'de keşfedildi. Kuvars osilatör veya rezonatör ilk olarak 1921'de Walter Guyton Cady tarafından geliştirilmiştir. George Washington Pierce 1923'te kuvars kristal osilatörleri tasarladı ve patentledi..

Warren Marrison, 1927'de Cady ve Pierce'ın çalışmalarına dayanan ilk kuvars osilatör saatini yarattı.

1930'larda elektronik endüstrisi kuvars kristallerine bağımlı hale geldi. Uygun kristallerin tek kaynağı Brezilya idi; ancak II. Dünya Savaşında Brezilya'dan gelen tedarikleri aksattı, bu yüzden uluslar ticari ölçekte kuvars sentezlemeye çalıştı. Alman mineralog Richard Nacken (1884-1971) 1930'lar ve 1940'larda bazı başarılar elde etti. Savaştan sonra, birçok laboratuvar büyük kuvars kristalleri yetiştirmeye çalıştı. ABD'de ABD Ordusu Sinyal Kolordu, Nacken'in liderliğini takiben kristalleri sentezlemek için Bell Laboratuvarları ve Cleveland, Ohio'daki Brush Development Company ile anlaştı.(II. Dünya Savaşı öncesinde, Brush Development plak çalarlar için piezoelektrik kristaller üretti.) 1948'e kadar Brush Development, bugüne kadarki en büyük 3,8 cm (1,5 inç) çapında kristaller yetiştirdi. 1950'lere gelindiğinde, hidrotermal sentez teknikleri endüstriyel ölçekte sentetik kuvars kristalleri üretiyordu ve bugün modern elektronik endüstrisinde kullanılan hemen hemen tüm kuvars kristalleri sentetiktir.

Tarihçe bilgisi wikipedia.org sitesinden alıntıdır.



Yorumlar

  1. Taşların enerjisine kesinlikle inanıyorum ve kullandığım bazı taşlar var. Direkt tene temas etmeli diye biliyorum ve gerçek taş olduğundan emin olmak lazım tabi ve yan etkilerini. Kolye çok güzelmiş, takı delisiyim zaten :)

    YanıtlaSil
  2. aa çok beğendim alcam kullancam :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder