ELMA VE TARÇININ YARARLARI :)


En kolay tatlı; tarçınlı elma... Aynı zamanda faydalı...
Canı tatlı isteyipte yapabilinecekler arasında ve şerbetli, bol kalorili tatlılar yerine güzel bir tercih :)

Gelelim yararlarına;

ELMANIN YARARLARI
Sağlıklı beslenmede elma, sanılandan daha faydalı olup, Bağırsak Kanserine yakalanma riskini de azaltıyor. Bu sebeple uzmanlar, her öğünden sonra elma yenmesini tavsiye ediyorlar.
Pek çok Mineral ve vitamin içeren elmanın diğer faydaları şöyle sıralanıyor...
- Zayıflamak için: Elmada sadece 50 kalori vardır ve içinde bulunan petkinden dolayı doyurucudur. Zayıflamak için mükemmel bir meyvedir. Düşük kalorili olduğu için şişmanlığı önler, kan şekeri düzeyini ve yüksek tansiyonu olumlu bir şekilde etkiler.
- Kabızlık için: Öğle yemeğinden önce yenen bir elma, bağırsakta bakterilerin çoğalıp azalmasını ayarlamada rol oynar ve bu sayede kabızlığı önler.
- Bağışıklık için: Elmadaki C vitamini vücudun savunma sistemini kuvvetlendirir. Bunun sonucu olarak soğuk algınlığı virüsleri vücuda giremezler.
- Dişler için: Yemeklerden sonra yenen elma, çoğu zaman diş fırçalamaktan daha iyi etki yapar. Çünkü elma çiğnenirken dişlerin arası çok iyi bir şekilde temizlenir.
- Kolesterol için: Elmadaki petkin Maddesi, zararlı kolesterolü (LDL) düşürür; atardamarları koruyan faydalı kolesterolü (HDL) yükseltir.
- Kalp için: Elmadaki etkili maddelere yeni keşfedilen 'Phenylalanin' de eklendi. Bu madde, vücutta bulunan ve kalbin çalışmasında destek olan Q enzimini faaliyete geçirir.
- Demir eksikliği: Demir, C vitamini ile birleştiğinde organizma tarafından mümkün olduğunca iyi şekilde alınır. Elmada her ikisi de vardır.

Kaynak: Diyadinnet.com
TARÇININ YARARLARI

TARÇIN SİNİR SİSTEMİNDE ETKİLİDİR :
Bedeni ve ruhi sıkıntıyı ve yorgunluğu giderir. Beyin yorgunluğu ve sünmenajar çok faydalıdır. Kalbi kuvvetlendirir ve atışını biraz artırarak vücut sıcak­lığını yükseltir. Grip, soğuk algınlığı ye nezleyi geçirmeye yardım eder, Etrafta grip salgını olunca içilirse koruyucu etki yapar. Gribin yarattığı ruhi sıksntıyı giderir.
HAZIM YOLLARINDA TESİRİ FAZLADİR: Mide ve ba’rsakta ifrazatı artırır, hazmı kolaylaştırır. Hazım zorluğu ve mide tenbelliğini giderir. İştah açar. Mide ve barsakta gazı önler. En inatçı ishali bile hemen geçirir.
ANTİSEPTİKTİR: Etli ve sütlü yiyeceklerin (Sütlaç, Muhallebi) bozulmasını, bayatlamasını ve insana zarar vermesini, gaz yapmasını önler.Kalın barsaktan, ishal ve peklik ile vücudun zehirlenme­sini önler. . Vücudun mukavemetini artırır. Kansere karşı da korur.
HANIMLARA FAYDALARI : Normal ay hali dışında kan gelmesini ve beyaz akıntıyı giderir. .
‘ DİĞER ETKİLERİ : Kadın ve erkekte cinsel arzuyu artırır. Barsak kurtlarını döker.
NOT : Tansiyonu yüksek olanlar tarçını çok az veya hiç alma­malı Tarçın hiç bir zaman kaynatılmamalı, kokuşu uçar faydası kalmaz.

Kaynak: sagliksiteniz.com

Yorumlar

  1. Güzel ve faydalı paylaşım olmuş, teşekkürler. Ben de bir şey eklemek isterim müsaadenle, grip olduysak bol tarçınlı boza tüketmeye çalışalım, çok faydalıdır, sevgilerimle :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende tarçınlı bozanın yararını haberlerde görmüştüm. Teşekkür ederim hatırlatma için :)

      Sil
  2. teşekkürler bu güzel paylaşıma elma ve tarçın en sevdiğim ve çok tükettiğim meyve ve baharatların başında gelir selamlar....))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder