DOĞRU MAKYAJLA 10 YAŞ GENÇLEŞİN !





Makyaj çantanızda ve alışkanlıklarınızda yapacağınız minik birkaç değişiklikle zamanı geri çevirmek elinizde.



Doğru fondöteni seçmek, allığı doğru sürmek ve krem fazlalığı nedeniyle fener gibi parlamaktan kaçınmak… Makyaj çantanızda ve alışkanlıklarınızda yapacağınız minik birkaç değişiklikle zamanı geri çevirmek elinizde.


TAZE BİR CİLT İÇİN


Fondöteni her yere sürmek +5 yaş
Cildinizi renklendirmek için seçtiğiniz fondöten ya da pudrayı doğru kullanmamanın sizi yaşlı göstereceğini hiç düşündünüz mü? O halde şimdi dikkat: Ürünü kulaktan sonra burun kanatlarına kadar her yere uygulamak, cildi matlaştırabilir. Bu da sizi olduğunuzdan 5 yaş kadar daha büyük gösterir. Bunun yerine daha çok burnunuza, yanaklarınıza ve göz çevrenize dokunuşlar yaparak uygulayacağınız fondöten ya da pudrayı hafifçe ve aşırıya kaçmadan sürün.


Su bazlı fondöten seçmek -5 yaş
Su bazlı fondötenler, yüzünüze transparan ve nefes alan bir görüntü verir. Çünkü bu tür ürünler cildinizdeki yansıtıcı pigmentleri harekete geçirir. Bu da size 5 yaş daha genç bir görünüm kazandırır. Bu kadar basit!

Allığı kötü uygulamak +8 yaş
Sizin de çantanızda birden fazla allık var ve birini aniden çıkarıp hiç dikkat etmeden sürüyorsunuz, itiraf edin! Aman dikkat: toprak rengi allıkları yanak oyuklarına uygulamak, yüze kesinlikle sert ve soğuk bir ifade verir. Bu skaladaki renkleri bu bölgelere uygulamaktan mümkün olduğunca uzak durmakta fayda var, bizden söylemesi.

Sonunda doğru tonu bulmak -4 yaş
Zaman içinde maalesef cildin maalesef sarılaşmaya ve soluklaşmaya eğilimi oluyor. Bu, hemen ve anında belli olmaz. Ama durup dururken yanlış bir kapatıcı tonu seçerek de pigmentleri yok etmeye çalışmayın. Cildinize ten renginizden yarım ton sçık fondötenle bir parça tazelik keyfi yaşatın. Doğru renk: bej ve krem. Cildin ışığını yakalayacak şekillerde renklendirme yapmayı ihmal etmeyin.

Sedef gibi parlamak +6 yaş
35 yaşından itibaren cilt parlaklığı ortadan kaybolmaya başlar, bunu biliyoruz. Çizgiler arasında kaybolmaya başlayan ışıltınızı yeniden kazanmanız şart. Ama bunun için parlak ne varsa sürmekten ve bir fener gibi ışıldamaktan kaçının.

Fondöteni profesyonel malzemeyle uygulamak -8 yaş
Fondöteni mutlaka fırçayla uygulayın. Bu, makyaj uzmanlarının tercih ettiği bir hile. Bu teknik, fondöteni abartmadan uygulamayı sağlar. Aynı zamanda sirkülasyonu aktif hale getirerek cilt üzerindeki leke ve çizgileri daha iyi kapatır. Fırçayla ürünü, doğru ve orantılı biçimde cildinize dağıtarak hepsinin bir yerde toplanmasını engelleyin.

Pudra kullanmak +10 yaş
Kompakt ya da toz halindeki pudralar, yüzünüze doğru gelen ışığı keser. Siz fark bile etmeden gölgeler daha abartılı hale gelir, çizgiler ortaya çıkar. Ayrıca pudranın tanecikleri cildin kuru bölgelerine yapışır. Pudra kullanmak mı? Unutun gitsin!

Lekeleri gizlemek – 5 yaş
Bir ya da birçok leke (tabi ki doğum lekeleriniz hariç) tüm makyaj çabasını heba eder. Ne kullanırsanız kullanın, hep aynı yerde sinir bozucu bir halde dururlar. Bu lekelerden onları parmağınızın ucundaki fondötenle hafifçe vurarak kurtulmayı deneyebilirsiniz. Yani onları tam anlamıyla kamufle edebilirsiniz. Zaten cildin ısısı fondöteni emecektir ve fondöten derine işleyecektir. Böylece stick kapatıcılara nazaran, daha doğal bir sonuç elde etmiş olacaksınız.

Çok yoğun gündüz kremi seçmek +7 yaş
Kuşkusuz ki cildimiz kuruyor ve rahatlatmak için nemlendirmeye ihtiyaç duyuyor. Ama yoğun kremleri kullanınca ortaya çıkan farklı ve kaygan dokunun varlığını da göz ardı edemeyiz. Yoğun bir gündüz kremi, cilt üzerindeki tabakanın kaybolmasına sebep olur ve böylece uyguladığınız makyaj da kremi geçip bir türlü alta işleyemez. Sonuç: akmış, makyajı kabul etmeyen bir cilt. Ve hatırlatalım, gündüz kremleri çizgileri vurgulayan bir parlaklığa neden olur. Tam konfor için kremleri sadece gece kullanın.


CAN ALICI VE DOLGUN DUDAKLAR 


Mat ruj kullanmak +5 yaş
N yazık ki mat ruj bütün ışığı öldürür ve zaten incelmeye meyilli dudakları daha da ince gösterir. Tercihiniz özellikle mor, kırmızı, mürdüm, bordo gibi koyu renklerse, yaşınıza 5 yıl daha eklenebilir!


Yumuşak, parlak renkler seçmek -3 yaş
Size önemli bir tavsiye: 35 yaşından sonra parlak, yumuşak, su bazlı klasik rujlara abone olun. Parlak ama kesinlikle cartlak değil. Dudağınızı yeniden doğal olarak şekillendirecek kadar parlak ve sade olması yeterli.

Parlatıcı uygulamak +5 yaş
90’ların başından beri pek moda olan parlatıcılar, saklamayalım ki çok itici görünüyorlar. Var olan dudak ısısı zaten parlatıcıyı eritir. Görünürdeki fazla kaygan yağ, dudak büklümlerinden akar. Dışarıdan görüntünüz sanki yağlı bir şeyler atıştırmış ve ağzınızı yıkamayı unutmuşsunuz gibi olur. Böyle bir görüntüyü kim ister?

Kenarlara doğru ruj sürmemek -8 yaş
Dudaklarınızı daha çekici göstermek için yapamayacağımız şey yok. O zaman klasik hareketinizden vazgeçmeyin ve ruju dudakların ortasından sürmeye başlayın. Kesinlikle dudak kenarlarına kadar sürmeyin. Bu, ağzın sarkık durmasını engeller. Böylece kısa yoldan daha küçük ve sempatik dudaklara sahip olursunuz.


CANLI VE PARLAK BAKIŞLAR


Kompakt pudrayla halkaları matlaştırmak -2 yaş
Canlı bakışları kim istemez? Ama göz çevrenizdeki halkalar bunu engeller. Halka giderici ürünlere nazaran pudra daha hafiftir desek? Hem pudra sayesinde kazayağı bölgesine yüklenmemiş olursunuz. Pudra satın alırken daha çok açık renkleri seçin ve makyaj uzmanlarının kullandığı gibi profesyonel bir fırçayla pudrayı şakaklara doğru hafifçe yerdin. Göreceksiniz, halkalar ortadan kaybolacak.


İçten dışa maskara sürmek +5 yaş
Bu uygulama gözü aşağı doğru çeker. İstemeden de olsa halkaları ve kırışıklıkları ortaya çıkaran bir bölge oluşturur. Maskara ya da rimelinizi bu şekilde sürmeyi bugünden itibaren bırakın.

Eye primer ürün kullanmak -5 yaş
Makyaj bazlı bir ürün gibidir. Ama sadece göz ve konturu için üretilmiştir. Bakımdan sonra göz çevresine uygulayın ve nasıl nem verdiğine şahit olun. Bu sayede hafif kırışıklıklar giderilir, farın topaklanması engellenir ve makyajınız gün boyu göz üzerinde dağılmadan kalır.

Gün boyunca aynı göz kalemini kullanmak +10 yaş
Bakışları sertleştirmek, göz kapağını iyice ağırlaştırmak istiyorsanız aynı göz kalemini kullanmaktan daha iyisi yok. Hele bir de akşamsa, yaşınıza 5 yaş daha ekleyebilirsiniz.

Doğru maskarayı seçmek -5 yaş
Size hemen bir tavsiye: gözü düşürerek hacim veren maskaraları düşünmeyin bile! Onun yerine uzatıcı ve kıvrım verici formül içerenleri seçin. Bunlar bakışlarınıza yoğunluk ve derinlik verir. Açık ve canlı bakışlara sahip olacağınızı garanti ederiz.

Kaşla göz arasını renklendirmek -5 yaş
Özellikle şampanya renginde seçeceğiniz azıcık parlak bir krem farla, müthiş görünmek işten değil. farı kaşın hemen altındaki bölgeye sürerseniz ışığı yakalayıp bakışı yukarı kaldırdığına şahit olabilirsiniz. Botoksa göre çok daha hızlı ve doğal.

Pastel renkler +5 yaş
Bütün pastel renkli farlar, ne yazık ki acımasızca bakışlarınızı derinlikten uzaklaştırır. Göz daha yuvarlak görünür. Kirpik ve kaşlarsa zavallı bir hal alır. Kısacası pastel renkleri kullanmaktan olabildiğince kaçının.

NETTEN ALINTIDIR.

Yorumlar

  1. Gerçekten dikkat etmek gerekiyor ,çok doğru ve güzel bilgiler,paylaşımın için teşekkürler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. (◡‿◡✿) En hassas konulardan biri aslında... İstemeden de olsa yaşımızın yanlış makyaj ile daha büyük görünmesine neden olabiliyoruz :(
      Sevgiler :)

      Sil
  2. Güzel bilgiler cildimize çok dikkat etmememız gerekiyor.O kadar cabuk gecıyor kı yıllar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum :) Dün gibi geçiyor zaman...

      Sil
  3. Uygulayınce bende 10 yaş fark yaratıyor neredeyse:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok fazla fark ediyor, renk tonlarından uygulanışa kadar.. :)

      Sil
  4. Harika bir paylaşım olmuş, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. ne güzel bir yazı olmuş, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. Benim yaşımdakiler için harika fikirler. Notlarını aldım uygulayacağım.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Yazı çok güzel olmuş uygulayacağım bazılarını muhakkak :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder