GIDA TERÖRÜ / MSG (MONO SODYUM GLUTAMAT E-621)

BU GIDA TERÖRÜNE SESSİZ KALMAYIN... ÖZELLİKLE YİYİP YİYİP ACIKANLAR.

En berbat ürünleri Bu maddeyle dolduruyorlar pek çok gıda maddesinde gizli veya açık kullanılmakta olan MSG(Mono sodyum glutamat E-621) katkı maddesi ..

ŞU AN PIYASADAKI NEREDEYSE TÜM CİPSLERDE BU MADDE VAR. GÜVENLI OLDUĞUNU IDDIA EDEN CHEETOS'U BILE KONTROL ETTIM, VAR. TADINI GÜZELLEŞTIRMEK IÇIN HEPSI KULLANIYOR.

BU ZARARLAR ORTAYA ÇIKINCA MADDENIN İSMİNİ DEĞİŞTIRMEYE BAŞLADILAR. IÇINDE MSG, MONO SODYUM GLUTAMAT, GLUTAMİC ASİT KISACA GLUTAMİN VEYA GLUTAMAT BULUNAN ŞEYLERDEN UZAK DURULMALI

”MSG diye bir katkı maddesi var. Mono Sodyum Glutamat. Yiyeceklere konunca tadının beyin tarafından güzel algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu farketmiyor, neye konsa tadi güzelmiş gibi geliyor. O yüzden üreticiler en berbat ürünlere dolduruyolar bunu. Bunun zararlarının hepsi çok sayıda çalısmayla kanıtlanmis ve bununla ilgili bir rapor Dünya Sağlık Örgütüne sunulmuş durumda. Internette arastırılabilir:

Hazır köfte harçları, Et suyu tabletleri, Hazır çorbalar, Dondurmalar, renkli yoğurtlar ve benzeri bir çok üründe var. Şimdi diyeceksiniz ki, Madem bunca zararı var, neden kullanıyorlar?. Küreselleşen dünyada, ticaret de küreselleşti. Küresel ticaret devleri insaf, merhamet gibi duygularla asla çalışmaz. Onların amacı çok kar etmek, çok daha büyümektir. Bu mamuller, albenisi olan renklerde ve janjanlı ambalajlarda sunulur. Televizyon, gazete ve duvar reklamlarında onlara sıkça rastlarsınız. Sadece maddesel tadıyla değil, görsel yollar ile de beyinlerimize kazınır adeta


Buna okuduktan sonra siz karar verin. Bu madde Nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı ve buna bağlı olarak ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON hastalıkları, SAR (Epilepsi) Retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı) Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite. Büyüme hormonu baskılanması. Pankreas hasarı, insülinde artış, ve buna bağlı diyabet. Böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlar. Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor, anne karnındaki bebek de aynı tahribatlara maruz kalıyor. Özellikle çocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek yediği CİPS'lerde çok kullanılmakta.



KAYNAK: Helal Gıda Bilinçlendirme Platformu Facebook Sayfası

Yorumlar

  1. Ya o kadar abur cubur tüketiyorum ki anlatamam :( Yazdıklarının hepsini neredeyse. Dikkat edeceğim artık olmuyor böyle, lüzumsuz kilo ve cilt bozukluğu da cabası. Teşekkürler güzel paylaşımın için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende okuduğumda yediklerim geçti aklımdan :( abur cuburu çok seviyorum ama gerçekten hepsinin tadı da yazıda bahsedildiği gibi güzel. İçeriğini okuyunca anladım nedenlerini ... :(

      Sil
  2. Cidden çok tehlikeli bir katkı maddesi bu Çin Tuzu.. Direkt olarak beyin kimyasını etkileyen bir madde. Yazıda da belirtildiği gibi, ne yersen ye beğenme hissi oluşturuyor. Böylelikle daha çok tüketiliyor. Keşke evlerimize hiç sokmasak ama nefis işte.. Zararını bile bile kullanıyoruz ya ona yanarım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :( aynen. Üstelik çocuklarda daha fazla olmak üzere küçükten büyüğe çoğumuz içerisinde bu tür maddelerin bulunduğu yiyecekleri tüketiyoruz bilerek yada bilmeyerek :(

      Sil
  3. Bu katkı maddesi hazır olan her şeyin içinde var maalesef, çocuk mamalarında bile kullanılıyor. Sinir sistemi hastalıkları, obezite ve diyabet gibi hastalıkların ortaya çıkmasını tetikliyor. Ne yazık ki gıda üreticileri sağlıktan çok daha fazla karlılık amacı gütmekte. Keşke biz tüketciler bu ürünleri almasak bilinçli davransak da üretimler bu yönde değişse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru protesto edip bu tür yiyecekleri yememek önemli çözümlerden biri. Bu tür gıdalar yüzünden günümüzü mutlu geçiriyoruz fakat geleceğimiz için hastalık ve mutsuzluk ekliyoruz :(

      Sil
  4. Çok yazık oluyor hepimize...çocuklarımızaa.....:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum... Ticari duyguların baskın olduğu zamanlarda zarar gören hep tüketici olmakta maalesef

      Sil
  5. Ben yememeye özen gösteriyorum. Ama sürekli yiyen var bunları. birde çocuğuna yediren. Güzel paylaşım saol canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bazı aileler çocuklarına sabahları kahvaltı, akşamları akşam yemeği olarak sadece bu tür gıdaları tüketmelerini sağlıyorlar :( Ne de olsa menü olarak düşünülüyor, üreticilerde hediye olarak oyuncak vs. veriyorlar.

      Sil
  6. Önceden böyle bir bilgi duyduğum için mümkün olduğunca tüketmemeye çalışıyorum.
    Bilgilendirmeniz ve hatırlatmanız için teşekkürler resim defterimm.
    Hazır olarak tükettiğimiz ve evde farklı şekillerde hazırlanma alternatifleri olan ürünlerin yapılış şekillerini araştırmak lazım.
    Mesela cips...
    İnternette evde yapılabilen cips tarifleri var, seven arkadaşlara araştırmalarını öneririm.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet eğer vazgeçemiyorsak yada vazgeçiremiyorsak evde cips yapımı, evde ketçap yapımı.. vs dışarıda aldıklarımızın büyük kısmının evde yapımını uygulayabiliriz :)

      Sil
  7. canım çok teşekkürler izin verirsen senin adını vererek bu bilgileri ben de paylaşmak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi ki de paylaşabilirsin önemli olan çok kişiye duyurmak ve çok daha fazla kişinin yararlanmasını sağlamak.. :) Zaten bloga başlamamın nedenlerinden biride faydalı olabilmek adına paylaşımlar yapmak ve hobilerimi paylaşmaktı. Helal Gıda Bilinçlendirme Platformu Facebook Sayfasının linkini paylaşabilirsen kaynak olarak. Çünkü orada çok fazla paylaşım var. Herkez yararlansın. İyi paylaşımlar :)

      Sil
  8. Çok faydalı bir paylaşım olmuş. Emeğine sağlık.
    Özellikle kola ve hamburger, hazır patates kızartmasında daha yüksek oranlarda olduğunu düşünüyorum. Çook şükür bıraktım yaklaşık 2 yıldır yemiyorum, diğer abur cuburardan da kurtulurum inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende son birkaç yıldır dikkat etmeye çalışıyorum ama hamburger yemesem de diğer abur cuburlar ara ara devam ediyor. Zaten sigara hiç kullanmadım ama birde şu abur cuburu bırakırsam çok daha iyi olacak.

      Sil
  9. ne kadar dikkat etsek ne yapsak şunlardan uzak duramıyoruz:((( yatacak yerleri yok bunların

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ticaret adı altında insanları zehirlemeyi, hastalığa sebep olmayı normal görüyor olmalılar!!
      :( En azından bizler elimizden geldiğince bilgilenip bazı şeylerin farkına varmalıyız...

      Sil
  10. harika bir sayfa olmuş, prof dr Canan Karatay hep bunları anlatmaya çalışıyor
    takipçiniz oldum
    nur-ela-m.blogspot.com ben de beklerim
    güzel yazılarda buluşuruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende takipçinizim :) Nice paylaşımlara görüşmek üzere :)

      Sil

Yorum Gönder