OKUNMAYA DEĞER BİR KİTAP; BİLGELİK HİKAYELERİ - CEVDET KILIÇ


Cevdet KILIÇ ın hazırladığı Bilgelik Hikayeleri..

2008 yılında yayınlanmış olan kitap, her zaman okunmaya değer nitelikte.
Sevdiğim kitaplar arasında...
Kitabın arka kapağında yazanlar:

Birisi Thales'e sorar: Sana göre dünyada biricik devamlı olan şey nedir? Ümit..., diye cevap verir düşünür; zira bizi en son bırakan budur. Peki, öyleyse en kolay olan şey nedir? diye sorulunca, Başkasına nasihat vermek diye karşılık verir. Bazen bir hikmetli söz, hikâye, hatıra, fıkra, fabl; insanın hayatını düşünce ufkunu, zihniyetini ve her şeyini alt üst edecek güçte şok tesiri yapar. İşte hikmetin evreselliği de burada yatar. Bu çalışma, bunu göz önünde bulundurarak yapılan bir derlemedir. Birbirinden çarpıcı anekdotlarla, filozoflardan, din ve düşünce dünyamızın büyüklerinden ve günlük hayattan kesitler sunulmaktadır. Bu kitabın satırları arasında, sevginin, mutluluğun önemini ve tadını kavrayacaksınız. Belki tabiattaki cansız veya canlı varlıklarla özdeş hissedeceksiniz kendinizi bir anda. Tarihte kalan, ama tekerrürüne ihtiyaç duyduğumuz birkaç tarihi olayda bizimle beraber gezintiye çıkacaktır. Herşeyden önce ve her şeyden öte, felsefe diyarından hikmet yurduna bilgelik rehberliğinde seyahat ederken, hayatınızda pek çok şeyin bu kesitlerle beraber akıp gittiğini göreceksiniz. Tekrar oturup düşüneceksiniz ve diyeceksiniz ki; Demek ki felsefe hayatımızın tam ortasındaymış... Demek ki felsefe hayatın ta kendisiymiş... (Arka Kapak)


Yorumlar

  1. On parmak on marifet bir hanım daha.iadeyi ziyarete geldim.izlemedeyim.selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Bu kitapları öyle çok özendiriyorsunuz ki okumak şart oluyor.

    YanıtlaSil
  3. Bu övgüyü 3. duyuşum okumak farz oldu... Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  4. Bencede böyle postlar çok iyi oluyor okumaya hevesleniyoruz :)
    teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. kitaplar bizim en güzel arkadaşlarımız benim de küçük bi kütüphanem var kitap olmadan olmaz diyenlerdenim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. mutlaka bulup almam gerekiyor ;))tam benim tarz kitaplar!
    blogunu guzelmis sevdim ,fakat ben daha once buraya gelip izleyicileriniz arasinda yer aldim gibi geliyor... neyse bir yanlislik olmus galiba bundan sonra buradayim :)

    YanıtlaSil
  7. Fatma başaran, rana sultan, ben iyisimi, ugurbocegimmutfağı, meri, eda güzel mesajlarınız için teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder